65 Yaş ve Üstü Yolcularımızın Dikkatine!

12.11.2020 65 Yaş ve Üstü Yolcularımızın Dikkatine!

! 65 yaş üzeri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uçuşlara katılması hakkında

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamına göre yurt dışından gelen ve yurt dışına giden (iç hat aktarmaları hariç) 65 yaş ve üzeri misafirlerimiz için özel izin belgesine gerek yoktur. İç hatlarda ise özel izin belgesi (aktarmalar dâhil) zorunludur. Özel izin belgesi almak için bulunduğunuz ilçe kaymakamlığına başvurabilir, 199 numaralı telefonu arayabilir ve e-devlet üzerinden başvuru kaydı oluşturabilirsiniz.

65 yaş ve üstü sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili bu duyuru Türkiye'de kısıtlamanın yapıldığı şehirler için geçerlidir.

65 yaş ve üstüne getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına istinaden, 10 Kasım 2020 ve öncesi düzenlenen biletler için;

10 Kasım ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki seferlere kayıtlı 65 yaş ve üstü yolcularımız, kısıtlama getirilen tüm şehirlere çıkışlı ve varışlı AnadoluJet seferlerine kayıtlı biletlemeleri için aşağıdaki kurallar doğrultusunda işlem yapılabilecektir.

Değişiklik Talepleri

Orijinal bilet kuralları doğrultusunda ya da geçerli olan mevcut diğer yayınlar çerçevesinde değişiklik işlemleri yapılacaktır.

İade Talepleri:

* Hiç Kullanılmamış Bilet: Ücret kurallarına bakılmaksızın cezasız iade yapılacaktır.

* Kullanılmış Bilet: İstek dışı(involuntary) kapsamında iade yapılır.

* İade işlemleri Türk Hava Yolları satış ofisleri, çağrı merkezi ve biletin satın alındığı acenteler tarafından yapılabilecektir.

* Yayın kapsamında iade işlemi, yolcunun doğum tarihini gösterir belge ya da bilginin temini ile yapılacaktır. Bilette ya da pnr üzerinde doğum tarihi bilgisi bulunuyorsa bu bilgi ile bu bilgi yoksa doğum tarihini gösterir belge ibrazı ile iade yapılabilecektir.

* İade işlemleri belge ibrazı ile Türk Hava Yolları satış ofisleri, biletin satın alındığı acenteler ve web form üzerinden Geri Bildirim Formu oluşturularak müşteri ilişkileri iletişim merkezi tarafından gerçekleştirilebilecektir.

* İade hakkı olmayan promosyonel biletler ve mil ile düzenlenen biletler kapsam dâhilindedir.

* Grupların rezervasyonlarının (talep halinde) 65 yaş ve üstü yolcular için iade işlemleri mevcut ücret kuralları kapsamında var olan cezaları gözetilmeksizin yapılacaktır.

Online Bilet