Yazı: Altan Tanrıkulu
Trabzon, geçtiğimiz Temmuz’da Avrupa Gençlik Oyunları’na ev sahipliği yaptı. Futbol kenti olmaktan spor kenti olmaya doğru dev bir adım attı Karadeniz’in gözbebeği.
Çok güzel, çok keyifli ve çok iyi organize edilen Avrupa Gençlik Oyunları’na ev sahipliği yaptı Trabzon. Futbol kenti olmaktan spor kenti olmaya doğru dev bir adım attı Karadeniz’in gözbebeği.
23-30 Temmuz arasında düzenlenen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, EYOF tarihinin en başarılı organizasyonu olarak göğsümüzü kabarttı. Sporcu kökenli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteği ile her konuya büyük önem verildi. Sonunda hem kent hem ülke hem de Avrupa gençliği adına çok güzel bir sayfa geride kaldı. Alkışlanan Trabzon, alkışlanan Türkiye, kazanan da olimpizm ruhu ve barış oldu.
SAYILARLA EYOF
2007’de 1. Karadeniz Oyunları’nı 11 ülkeden 1300 civarındaki sporcunun iştirakiyle başarıyla organize eden Trabzon, dört yıl sonra 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında bu kez Türkiye’de olimpiyat bayrağı altında düzenlenen büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. EYOF olarak adlandırılan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları 49 Avrupa ülkesinden 4 bin dolayında sporcu, teknik adam ve yöneticinin iştirakiyle dokuz branşta Trabzon’da yapıldı.
EYOF 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker: “Türkiye’de olimpiyat bayrağı ilk kez dalgalandı. Olimpiyat ateşi ilk kez yandı. Olimpiyat statüsünde ilk kez yarışmalar yapıldı. Trabzon bu ilkleri EYOF 2011’de başarıyla yerine getirerek, Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları’na adaylığı yolunda büyük destek verdi. Bunun için iki kere mutlu ve gururluyuz.”